logo
Myy NettiFillarissa

Talvipyöräily – talven taikaa pyörän selässä!

Julkaisupäivä
December 15, 2023
Talvipyöräily – talven taikaa pyörän selässä!

Kun lämpömittari laskee ja ensimmäiset lumikiteet putoilevat, moni pakkaa pyöränsä varastoon odottamaan kevättä. Mutta hei, eihän talvi ole syy lopettaa pyöräilyä! Oikeastaan, se on upea tilaisuus kokea maisemat aivan uudella tavalla. Tässä postauksessa jaamme teille vinkkejä ja neuvoja, miten tehdä talvipyöräilystä nautinnollista ja turvallista.

Välineet kuntoon

1. Valitse oikeat renkaat

Talvipyöräily alkaa renkaista. Pitoa tarvitaan enemmän, joten nastarenkaat ovat usein paras valinta. Ne tarjoavat turvallisuutta jäisillä teillä ja lumen peittämillä poluilla ja teillä. Talvirenkaiden kumiseos on suunniteltu toimimaan paremmin kylmissä olosuhteissa. Se pysyy pehmeämpänä alhaisissa lämpötiloissa, mikä parantaa renkaan pitoa ja joustavuutta kylmällä säällä.

2. Valaistus kunniaan

Pimeys yllättää talvella nopeasti. Varmista, että sinulla on kunnolliset valot sekä edessä että takana. Valitse valot, jotka ovat riittävän kirkkaat valaisemaan tien selkeästi, mutta eivät häikäise muita tiellä liikkujia. LED-valot ovat suosittuja niiden tehokkuuden ja pitkän käyttöiän vuoksi. Heijastimet ovat myös must!

Pukeutuminen on puoli voittoa

3. Kerrospukeutuminen

Talvella oikea pukeutuminen on kaiken A ja O. Aloita kosteutta siirtävällä aluskerroksella, lisää eristävä välikerros ja viimeistele tuulen- ja vedenpitävällä ulkokerroksella.

Aluskerros (kosteudensiirto)

Tarkoitus: Aluskerroksen tarkoitus on siirtää hikeä pois iholta pitäen sinut kuivana ja lämpimänä.

Materiaali: Valitse teknisiä materiaaleja, kuten merinovillaa tai synteettisiä kuituja, jotka siirtävät kosteuden pois ja kuivuvat nopeasti.

Esimerkki: Pitkähihainen, hengittävä aluspaita ja pitkät alushousut.

Välikerros (Eristäminen)

Tarkoitus: Välikerros eristää ja pitää kehon lämmön sisällä. Tämän kerroksen tulee olla tarpeeksi lämmin, mutta samalla sen ei tule aiheuttaa liiallista hikoilua.

Materiaali: Fleece, villa tai erityiset eristävät synteettiset materiaalit ovat hyviä vaihtoehtoja.

Esimerkki: Fleece-pusero tai kevyt eristävä takki.

Ulkokerros (Suoja)

Tarkoitus: Ulkokerros suojaa sinua tuulelta, sateelta ja lumelta. Tämän kerroksen tulisi olla veden- ja tuulenpitävä, mutta samalla hengittävä.

Materiaali: Gore-Tex tai muut vedenkestävät ja hengittävät materiaalit.

Esimerkki: Tuulen- ja vedenpitävä pyöräilytakki ja -housut.

Muista myös pää, kädet ja jalat

Muista suojata myös pää, kädet ja jalat. Lämmin pipo tai balaclava, vedenpitävät käsineet ja lämpimät sukat ovat olennaisia.

Kerrospukeutumisen avulla voit pysyä lämpimänä ja kuivana kylmissä olosuhteissa, mutta voit myös helposti sopeutua lämpötilan muutoksiin poistamalla tai lisäämällä kerroksia tarpeen mukaan. Oikeanlainen pukeutuminen tekee talvipyöräilystä huomattavasti miellyttävämpää ja terveellisempää.

Turvallisuus ennen kaikkea

5. Varaudu liukkauteen

Talvella kaatumisen riski on suurempi. Ota rauhallisemmin mutkissa ja jarrutuksissa. Pidä etäisyyttä muihin tiellä liikkujiin.

6. Pidä huolta pyörästäsi

Talvella pyöräsi altistuu normaalia enemmän kosteudelle ja suolalle. Puhdista pyörä ja rasvaa ketjut säännöllisesti.

Nauti matkasta

7. Muista nesteytys ja energiansaanti

Kylmässä säässä unohtuu helposti juoda. Muista nesteytys ja nappaa mukaan energiageelejä tai -patukoita.

8. Löydä uudet reitit

Talvi muuttaa maisemaa radikaalisti. Kokeile uusia reittejä ja nauti talvisen luonnon kauneudesta.

9. Kuuntele kehoasi

Jos olosi tuntuu epämukavalta tai olet väsynyt, on parempi pitää tauko. Talvipyöräily vaatii keholta enemmän, joten kuuntele sen viestejä.

Talvipyöräily voi tuntua aluksi haastavalta, mutta pienillä varustemuutoksilla ja asenteen säädöllä se voi olla yhtä nautinnollista kuin kesälläkin. Laita siis renkaat kuntoon, pukeudu lämpimästi ja lähde nauttimaan talvisesta pyöräretkestä! Muista, että jokainen päivä pyörän selässä on hyvä päivä – oli sitten kesä tai talvi.

Muistathan, että NettiFillarissa voit valita juuri omia tarpeitasi vastaavan kategorian ja hakea ilmoituksia käyttötarkoituksen perusteella - löydä oma polkupyöräsi täältä!

Recommended