logo
Myy NettiFillarissa

Minkälainen polkupyörä sopii minulle?

Julkaisupäivä
April 21, 2022
Minkälainen polkupyörä sopii minulle?



Minkälainen polkupyörä sopii minulle? 

 

Olet ehkä tehnyt päätöksen, että nyt on aika hankkia polkupyörä. Vanha on saattanut hajota, se on jäänyt liian pieneksi tai fillari ei vain enää vastaa nykyisiin tarpeisiin. Ei muuta kuin netti auki ja polkupyörää etsimään! Hetkinen... Silmissä vilisee kaupunkipyöriä, hybridejä, maantiepyöriä, maastopyöriä, cyclocross-pyöriä, sähköpyöriä ja sitten löytyy vielä BMX-pyöriä. Äh! Mikä näistä nyt sitten kannattaa valita?

Kokosimme edellä mainitut pyörämallit ja niiden käyttötarkoitukset tiivistetysti tähän tekstiin, jotta sinun olisi helpompi tehdä valinta ja löytää paras mahdollinen polkupyörä! 

 

Kaupunkipyörät

Soveltuu nimensä mukaisesti kaupunkiajoon ja niin sanottuun peruskäyttöön. Kaupunkipyörästä löytyy yleensä 1-10 vaihdetta, jalkajarrut ja pehmeä satula. Lisäksi huollon tarve on varsin vähäistä. Pysty ajoasento helpottaa pyörän hallitsemista vilkkaassa kaupungissa ja niissä on usein mahdollisuus myös kuljettaa tavaroita. Vahvan rakenteensa vuoksi kaupunkipyörä kestää erilaisia ajopintoja ja epätasaisuuksia, kuten kynnyksiä ja mukulakiveä. 

 

Hybridipyörä

Tässä mallissa yhdistyy maantiepyörän ja maastopyörän ominaisuuksia, jonka vuoksi se sopii monipuolisesti niin asfaltti- kuin hiekkatielle. Hybridipyörää voi käyttää myös erilaisilla poluilla jos vain renkaat ovat kyseiseen tarkoitukseen sopivat. Hybridipyörässä on jalkajarrujen sijaan levyjarrut ja siitä löytyy 24-27 ketjuvaihdetta. Renkaat ovat yleensä hieman leveämmät kuin kaupunkipyörässä. Hybridipyörä sopii loistavasti myös pidemmille matkoille, retkeilyyn ja kuntoiluun. 

 

Maantiepyörä vai maastopyörä? Vai sittenkin cyclocross-pyörä?

Maantiepyörä soveltuu ainoastaan asfaltille - maantielle. Matalan ja virtaviivaisen ajoasennon vuoksi ilmanvastus pienenee ja tämä mahdollistaa nopeamman vauhdin. Maastoon tai talvikäyttöön pyörä ei sovellu.

Cyclocross-pyörä muistuttaa maantiepyörää, mutta tästä mallista saat fillarin ympärivuotiseen käyttöön! Cyclocross-pyörällä voit kulkea paikasta toiseen myös talvella, sekä helpohkossa maastossa leveämpien renkaiden ansiosta. 

Jos kuitenkin halajat vaikeaan maastoon ja haastaville poluille, valitse maastopyörä! Leveät, kuvioidut renkaat takaavat hyvän pidon ja pyörän hallintaa helpottaa maantie- ja cyclocross-pyörää huomattavasti pystympi ajoasento. 


BMX-pyörä

Jos haluat tehdä temppuja, kannattaa katse suunnata BMX-pyörien valikoimaan. Nämä ovat omiaan niin kaduilla, maastossa, kuin skeittipuistoissa taiteiluun! 

Joko löysit sopivan pyörämallin? Muistathan, että NettiFillarissa voit valita juuri omia tarpeitasi vastaavan kategorian ja hakea ilmoituksia käyttötarkoituksen perusteella - löydä oma polkupyöräsi tästä!

Recommended